Kişisel Verilen Korunması ve Gizlilik Politikası

by merak-aver

Merakaver.com ziyaretçilerine sağladığı hizmetlerin güvenilirliği için çalışmaktadır. Özel hayatınızın gizliliğine firma olarak saygı duymaktayız ve önem vermekteyiz. Kişisel verilerin korunması ve gizlilik politikası hakkında bilgi sahibi olun.

Temel haklarınızı ve özgürlüklerini koruyabilmek için kişisel verilerinizin kullanımı ve korunması ile ilgili haklarınızı sizlerle paylaşmak isteriz.

Gizlilik Politikası

6698 Sayılı Kanun

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nda merakaver.com olarak “Veri Sorumlusu” statüsünde bulunuyoruz.

Kişisel Veri Kullanımı

  • Müşteri taleplerini, müşteriye sunmak
  • Müşterilerle paylaşılması gereken önemli bilgileri (kargo gibi) verilen iletişim bilgilerinden müşteriye iletmek,
  • BDDK, TCMB ve TBB gibi kamu kurumlarınca istenilen bilgileri verebilmek adına kişisel verileriniz firmamız tarafından kullanılabilmektedir.
  • Belirtilen durumların dışında verileriniz işlenmeyecek ve güvenli bir şekilde korunacaktır.

Müşterilerin Kanun Kapsamındaki Hakları?

Dilediğiniz zaman iletişim sayfasından bizlere başvurarak kişisel bilgilerinizin;

  • Saklanıp saklanmadığını, saklanma sebebini ve bu sebep için kullanıp kullanılmadığı hakkında bilgi alabilirsiniz,
  • Belirtilen kanunun yedinci maddesi göz önüne alınarak verilerinizin kaybedilmesini isteyebilirsiniz.

İletişim sayfamız aracılığıyla göndermiş olduğunuz talepler en geç 30 (otuz) gün içinde neticelendirilecektir.

Daha fazlası için;

Kişisel Verileri Koruma Kurumu’nun internet sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Müşterilerin Hangi Verileri İşlenir?

  • Alışveriş için müşterilerin vermiş olduğu bilgiler.
  • İletişim bilgileri
  • Talep ve şikayet esnasında verilen bilgiler.

Veri Güvenliği

Web sitemizde bulunan her sayfada tarayıcınızın en alt veya üst kısmında bir kilit simgesi göreceksiniz. Kilit simgesi CloudFlareSSL tarafından oluşturulan 128 Bit SSL Sertifikasıdır. Alışveriş esnasında tüm bilgileriniz bu sistemle korunmaktadır.

Müşteri Ne Yapmalı?

Site olarak birçok güvelik önemli almaktayız ancak burada müşterilerimizin de alacağı önlemler önem taşımaktadır. İnternete bağlandığınız web tarayıcısının güvenliği üst seviyede olması ve gerekli antivirüs sistemlerinin bilgisayarınızı koruması kişisel verilerinizin güvenliği için önem teşkil etmektedir.

Merakaver.com Çerez Politikası

Merakaver.com müşterilerine güvenli ve eksiksiz hizmet sağlamaya çalışmaktadır.

Bu sebeple çoğu web sitesinde olduğu gibi, merakaver.com adresinde de bazı reklamlar gösterilmekte, ziyaretçilerin site içerinde yapmış oldukları faaliyetler takip edilmektedir. Bu takip gereği çerezler kullanılmaktadır.

Çerez (“Cookie”) Nedir?

Çerezler, girmiş olduğunuz web siteleri tarafından kullanmış olduğunuz tarayıcılar aracılığıyla depolanan küçük verilerdir.

Neden Çerez Kullanılır?

  • Bazı temel fonksiyonlarını çalışmasını sağlamak,
  • Analiz ve performans takibi yapmak,
  • Kullanımı kolay hale getirmek,
  • Reklamcılık için çerezler kullanılabilmektedir.

Çerez Özelleştirme

Web sitemizin düzgün bir şekilde çalışabilmesi için bazı çerezlere ihtiyaç duyulmaktadır. Bu sebeple tüm çerezleri özelleştiremezsiniz.

Diğer çerezleri kullandığınız tarayıcının ayarlarından özelleştirebilirsiniz. Mobil cihazlar üzerinden de yine aynı şekilde çerezleri özelleştirebilir bu sayede de bazı çerezleri silebilir veya devre dışı bırakabilirsiniz.

Merakaver.com, yukarıda belirtilen hükümleri ihtiyaç duyması halinde değiştirebilir. Değişiklik yayınlandığı gün dikkate alınır.